Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel31 mei 2022Vertegenwoordiging in België

20 km van Brussel: de 800 leden van het Running for Europe-team liepen in solidariteit met Oekraïne

Op zondag 29 mei namen bijna 33.000 mensen deel aan de 42e editie van de 20 km van Brussel. De zon mocht dan schitteren door afwezigheid ; de motivatie, energie en het goede humeur van de lopers en wandelaars waren volop aanwezig.

20km Running for Europe

Het startschot werd gegeven door verschillende politieke persoonlijkheden waaronder de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, de burgemeester van Brussel Philippe Close, de vice-voorzitter van het Europees Economisch en Sociaal Comité, Giulia Barbucci en de directeur-generaal Communicatie van het Europees Parlement, Jaume Dauch. Ook onze eigenste chef en vertegenwoordiger van de Europese Commissie, Stefaan De Rynck, tekende present.

Het Running for Europe-team, dat dit jaar bijna 800 collega's van de EU-instellingen telde, liep uit solidariteit met Oekraïne. De giften zullen worden gedoneerd aan de Oekraïense jeugdbeweging “Nationale Organisatie van Verkenners van Oekraïne (NOSU)” om voedsel, medicijnen, slaapzakken en eerste levensbehoeften te verstrekken en om te helpen bij de coördinatie van de psychologische steun voor mensen en gemeenschappen die door het conflict zijn getroffen.

Collage start Queen De Rynck
Het startschot van de race - Koningin Mathilde met Stefaan De Rynck

 

Meer informatie

Bijzonderheden

Datum publicatie
31 mei 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in België