Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel2 mei 2022Vertegenwoordiging in België

Conferentie over de toekomst van Europa: plenaire vergadering keurt definitieve reeks voorstellen goed

De plenaire vergadering bereikte op 29 en 30 april overeenstemming over een reeks van 49 gedetailleerde voorstellen met een breed scala aan onderwerpen: van klimaatverandering tot gezondheid, migratie en de EU in de wereld.

COFE 600x400

Op 29 en 30 april is de plenaire vergadering van de Conferentie over de toekomst van Europa voor de laatste keer bijeengekomen. Er is overeenstemming bereikt over een reeks van 49 gedetailleerde voorstellen met een breed scala aan onderwerpen: van klimaatverandering tot gezondheid, migratie en de EU in de wereld. Dit is de uitkomst van een bijzondere reis die een jaar duurde, met volop discussies, beraadslagingen en samenwerking tussen burgers uit heel Europa over het soort Europa waarin zij willen leven.

Na deze ultieme bijeenkomst van de plenaire vergadering, zei Dubravka Šuica, vicevoorzitter voor Democratie en Demografie van de Europese Commissie, en covoorzitter van de conferentie: “Onze betrokken en geïnspireerde burgers hebben ons laten zien welke kant Europa volgens hen uit moet. Het is nu onze taak, van de EU-instellingen, om dit waar te maken.”

Volgende stappen

De Conferentie over de toekomst van Europa wordt officieel afgesloten op 9 mei, Europadag, in Straatsburg. De covoorzitters van de raad van bestuur van de conferentie bieden de voorzitters van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie dan het eindverslag met deze voorstellen aan. De drie instellingen bespreken dan hoe deze voorstellen doeltreffend kunnen worden opgevolgd, elk binnen hun eigen bevoegdheden en in overeenstemming met de Verdragen.

Meer informatie

Bijzonderheden

Datum publicatie
2 mei 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in België