Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel4 augustus 2021

Commissie keurt nieuw contract met Novavax goed voor mogelijk vaccin tegen COVID-19

De Europese Commissie heeft een contract afgesloten voor 100 miljoen nieuwe mogelijke coronavaccins, met farmaceut Novavax.

Vaccines

De Europese Commissie heeft haar zevende aankoopovereenkomst met een farmaceutisch bedrijf goedgekeurd om de toegang tot een mogelijk vaccin tegen COVID-19 te waarborgen in het vierde kwartaal van 2021 en in 2022.

In het kader van dit contract zullen de lidstaten tot 100 miljoen doses van het Novavaxvaccin kunnen kopen, met een optie op 100 miljoen extra doses in de loop van 2021, 2022 en 2023, nadat het door het EMA als veilig en doeltreffend is beoordeeld en is goedgekeurd. De lidstaten zullen de vaccins ook aan landen met lage en middelhoge inkomens kunnen doneren of aan andere Europese landen doorgeven.

Het contract vormt een aanvulling op onze reeds uitgebreide portefeuille van in Europa geproduceerde vaccins, waaronder de met AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac en Moderna ondertekende contracten en de afgeronde verkennende gesprekken met Valneva. Dit is een belangrijke extra stap om ervoor te zorgen dat Europa goed voorbereid is om de COVID-19-pandemie het hoofd te bieden.

Meer informatie

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
4 augustus 2021