Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel24 oktober 2022Vertegenwoordiging in België

De Commissie doet mee aan de #BikesForUkraine-campagne: je oude fiets kan nog waardevolle diensten leveren

De fietsen laten toe humanitaire hulp te verlenen en de band met door de oorlog geteisterde regio’s in stand te houden. Particulieren en bedrijven kunnen hun fiets tot en met 31 oktober kwijt aan het directoraat-generaal voor mobiliteit en vervoer.

Bikes for Ukraine

#BikesForUkraine heeft als doel om 1.100 fietsen en accessoires (zoals reserveonderdelen, sloten, helmen, pompen) in te zamelen voor de Oekraïense burgerbevolking.

Herald Ruijters, directeur van het directoraat-generaal mobiliteit en vervoer bij de Europese Commissie en zelf een hartstochtelijk fietser, gaf graag verder weerklank aan deze originele campagne tijdens de Europese week van de mobiliteit 2022.

Fietsen doneren: waarvoor dan wel? Eenmaal in Oekraïne zullen deze fietsen een grote hulp zijn voor het vervoer en de levering van humanitaire hulp op plaatsen die onbereikbaar zijn geworden met het openbaar vervoer of andere voertuigen, bijvoorbeeld door gebrek aan benzine of de vernietiging van infrastructuur, weg en spoor.

• Wie kan deelnemen?

Particulieren en bedrijven. Dankzij donaties van medewerkers van de instellingen heeft Herald Ruijters al 100 fietsen ingezameld. Vanmorgen ontving hij daarbovenop 60 fietsen van Christophe Bikes uit Alsemberg.

• Hoe helpen?

Schenk fietsen die je niet meer gebruikt maar nog wel in goede staat verkeren: fietsen voor volwassenen en/of kinderen, elektrische fietsen (met werkende accu's);

Doneer accessoires: reserveonderdelen, aanhangwagentjes, zadeltassen (voor het vervoer van medische benodigdheden, voedsel, etc.), helmen, sloten, verlichting om veilig op beschadigde wegen te rijden, pompen, etc.;

Praat erover rondom jou! Gebruik onze visuals en maak je netwerk warm, zodat we zoveel mogelijk fietsbezitters bereiken;

Sluit je aan bij onze teams van vrijwilligers om gedoneerde fietsen te repareren;

Doneer via rekeningnummer BE26 3770 1913 7329 (Mr. Kelly-Tychtl) om gebruikte fietsen en reserveonderdelen te kopen, reparatiewerkzaamheden te ondersteunen en verzendkosten te dekken.

Waar en wanneer je fiets schenken?

Van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 oktober van 8.30 tot 10.00 uur

Maandag 31 oktober op afspraak (via MOVE-COMMUNICATION@ec.europa.eu)

De Motstraat 28, in Etterbeek

Komen bovenvermelde tijdstippen je niet uit, of heb je een grotere donatie te doen? Neem dan eveneens contact op via e-mail MOVE-COMMUNICATION@ec.europa.eu, zodat we een aparte afspraak kunnen regelen.

Meer informatie

Over #BikesforUkraine | Videoclip

Over ophaling door DG MOVE

#StandwithUkraine #BikesforUkraine

Bijzonderheden

Datum publicatie
24 oktober 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in België