Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel15 februari 2022Vertegenwoordiging in BelgiëLeestijd: 1 min

Voor een sterke en competitieve Europese defensie

De Commissie scherpt het strategisch kompas van de EU aan door concrete acties voor te stellen om de defensie-industrie meer geïntegreerd en competitief te maken, zodat Europa sterker staat tegenover bedreigingen.

Defense - Eurosatory (France)

In het licht van een voortdurend veranderende geopolitieke context hebben we een sterkere Europese defensie nodig, die haar technologische voorsprong ten volle benut.

Daarom stelde de Commissie een reeks initiatieven voor, die het volledige scala van uitdagingen bestrijken, van de traditionele defensie-industrie en haar land-, zee- en luchtuitrusting tot cyber-, hybride en ruimtedreigingen, militaire mobiliteit en de relevantie van klimaatverandering. Ook wordt een routekaart voorgesteld voor kritieke technologieën voor veiligheid en defensie, om synergieën tussen civiel en defensieonderzoek en -innovatie te vergemakkelijken en strategische afhankelijkheden te verminderen.

Deze nieuwe initiatieven zijn concrete stappen in de richting van een meer geïntegreerde en concurrerende Europese defensiemarkt. Ze versterken de samenwerking binnen de EU, wat duidelijke schaalvoordelen oplevert: grotere projecten, lagere kosten en meer operationele efficiëntie. Met de aankondiging draagt de Commissie bij tot de totstandkoming van het strategisch kompas van de EU voor veiligheid en defensie.

Meer info

Bijzonderheden

Datum publicatie
15 februari 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in België