Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel1 juli 2022Vertegenwoordiging in België

REACT-EU: €17,1 mln. voor België om werkzoekenden, leerlingen, mensen in nood, mensen die de Russische agressie tegen Oekraïne ontvluchten, te steunen

België en Duitsland zullen in het kader van REACT-EU 46,9 miljoen euro extra ontvangen om steun te verlenen aan werkzoekenden, kansarme leerlingen, daklozen en anderen in nood, inclusief degenen die de Russische agressie tegen Oekraïne ontvluchten.

In België zal het operationele programma (OP) van het Fonds voor hulp aan de meest behoeftigen (FEAD) 14,3 miljoen euro ontvangen om het toenemende aantal mensen dat voedselhulp nodig heeft, te ondersteunen. Dankzij deze nieuwe financiering zal België voedselpakketten kunnen uitdelen aan mensen die de oorlog in Oekraïne ontvluchten en aan mensen die zich door de stijgende prijzen moeilijk voedsel kunnen veroorloven.

Het OP voor het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor Brussel zal 2,8 miljoen euro ontvangen voor de "Ateliers de Recherche Active d'Emploi" (ARAE). Door middel van opleiding, coaching en validering van vaardigheden zal ARAE 5 500 door de COVID-19-pandemie getroffen werkzoekenden helpen hun kansen op het vinden van een baan te vergroten.

 

React-EU maakt deel uit van NextGenerationEU en stelt 50,6 miljard euro extra financiering (in lopende prijzen) ter beschikking voor programma's in het kader van het cohesiebeleid in 2021 en 2022, geld dat uiterlijk eind 2023 moet worden gebruikt. België heeft al gebruik gemaakt van React-EU ter ondersteuning van economisch herstel en groene transitie.

 

Meer info

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
1 juli 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in België