Skip to main content
Vertegenwoordiging in België logo
Vertegenwoordiging in België

Succesverhalen

Europa en overheden investeren in meer dan 1000 projecten bij u... en zullen dat uiteraard blijven doen!

Renovatie van sociale woningbouw in Vlaanderen

Bij de renovatie van het sociale woningbouwcomplex Rozendreef 167 in de Belgische stad Aalst werden energiebesparende maatregelen ingevoerd die leiden tot een lagere uitstoot van broeikasgassen én een lagere energierekening voor de ongeveer 150 bewoners.

ORGANEXT: De volgende generatie zonnecellen

ORGANEXT erin geslaagd banen te creëren, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen, en zowel de economische als de ecologische duurzaamheid van de productieprocessen ten aanzien van een breed scala aan producten te verbeteren.

Het Brusselse Competentiecentrum Duurzaam Bouwen

Het Competentiecentrum Duurzaam Bouwen moedigt Brusselse bouwondernemingen aan om een beroep te doen op de meest recente onderzoeks- en technologie-innovaties. Zo wil het centrum duurzaam bouwen en renoveren in de regio meer onder de aandacht brengen.

Het BioenNW-project

Diverse partners in Noordwest-Europa hebben de handen ineen geslagen om een netwerk van ondersteuningscentra voor bio-energie op te zetten. Het doel is verbetering van de energiezekerheid, vermindering van de koolstofemissie en stimulering van de economie.

Het project Park Spoor Noord in Antwerpen

Met ontwikkeling van Park Spoor Noord is een van de populairste recreatieve groengebieden in de gemeente Antwerpen ontstaan, waardoor een sociale en economische verandering van de omliggende wijk in gang werd gezet.

Nieuwe voetgangersbrug verbindt Luik

De EU heeft de aanleg mogelijk gemaakt van de voetgangersbrug „La Belle Liégeoise”, die in de Belgische stad Luik de Maas doorkruist, het station met het park verbindt en een comfortabele en veilige pendelroute voor de lokale bewoners biedt.

Het Natuurpark Plaines de l’Escaut

Het Grensoverschrijdende Natuurpark van Henegouwen (PNTH – Parc Naturel Transfrontalier du Hainaut) is één gebied dat deels in België, deels in Frankrijk ligt. Het wordt gemeenschappelijk beheerd, waarbij respect voor en waardering van landschap, natuurlijke omgevingen en lokale rijkdommen leidend...

Nuttige links

Europa is dichter dan je denkt (Playlist op ons YouTube kanaal)