Website van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België
Deze verklaring is van toepassing op inhoud die wordt gepubliceerd op het domein: ‘https://belgium.representation.ec.europa.eu’
De verklaring is niet van toepassing op andere inhoud of websites die op een van de subdomeinen worden gepubliceerd. Die websites en de inhoud ervan krijgen hun eigen specifieke toegankelijkheidsverklaring.
Deze website wordt beheerd door de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. Zij is ontworpen om door zo veel mogelijk mensen, waaronder mensen met een handicap, te worden gebruikt.
Het moet mogelijk zijn om:
- probleemloos tot 200% in te zoomen
- de meeste informatie te vinden op de website door alleen een toetsenbord te gebruiken
- de meeste informatie op de website te vinden door een moderne schermlezer en spraakherkenningssoftware (op uw computer of telefoon) te gebruiken
Deze website voldoet aan de technische norm EN 301 549 v.3.2.1 voor websites en mobiele apps. Dit komt grotendeels overeen met niveau AA van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1.
Nalevingsstatus
Deze website voldoet gedeeltelijk aan de technische norm EN 301 549 v.3.2.1 en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 Level AA. Zie “Niet-toegankelijke content” voor meer details.
De website is voor het laatst getest op 15 november 2023.
Opstelling van deze toegankelijkheidsverklaring
Deze verklaring is geëvalueerd op 24 november 2023.
De verklaring is gebaseerd op een analyse van een representatieve steekproef van webpagina’s door een door IAAP gekwalificeerde toegankelijkheidsprofessional, waarbij een combinatie van handmatige en geautomatiseerde tests is gebruikt.
Feedback
Wij kijken uit naar uw feedback over de toegankelijkheid van de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. Laat het ons weten als u toegankelijkheidsproblemen bent tegengekomen:
- Tel.: +32 2 295 63 00
- E-mail: COMM-REP-BRUec [dot] europa [dot] eu (COMM-REP-BRU[at]ec[dot]europa[dot]eu)
De bevoegde dienst van de Commissie probeert binnen 15 werkdagen op uw feedback te reageren.
Compatibiliteit met browsers en hulptechnologie
De website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België is ontworpen om compatibel te zijn met de volgende meest gebruikte hulptechnologieën:
- de meest recente versie van de browsers Google Chrome en Apple Safari,
- in combinatie met de meest recente versies van JAWS, NVDA, VoiceOver en TalkBack.
Technische specificaties
De toegankelijkheid van de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België is afhankelijk van de volgende technologieën voor de specifieke combinatie van webbrowser en hulptechnologieën of plug-ins die op uw computer zijn geïnstalleerd:
- HTML
- WAI-ARIA
- CSS
- JavaScript
Niet-toegankelijke content
Ondanks onze inspanningen om de toegankelijkheid van de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België te garanderen, zijn wij op de hoogte van een aantal beperkingen die we proberen op te lossen. Hieronder volgt een beschrijving van bekende beperkingen en mogelijke oplossingen. Neem contact met ons op als u op een probleem stuit dat hieronder niet is vermeld.
Bekende beperkingen voor de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België:
- Videospeler – toegankelijkheid met toetsenbord: We zijn op de hoogte van een aantal problemen met de toegankelijkheid van onze videospeler met een toetsenbord (bij het selecteren van de taal van de titel uit het menu is het niet mogelijk om de pijltjestoetsen te gebruiken om de gewenste taal te kiezen, dit kan alleen met de tabtoets).
- Audiobeschrijving: Video’s op deze website hebben geen audiobeschrijving.
- Grafieken en tabellen – kleurgebruik: In sommige grafieken en diagrammen op de website wordt alleen kleur gebruikt om informatie te geven, wat verwarrend is voor mensen met een gebrek aan kleurenzicht. Als er geen zichtbaar verband is tussen de labels en de bijbehorende gekleurde delen van het diagram, kunt u op een label klikken om zichtbaar te maken wat bij elkaar hoort. Wij zijn van plan dit probleem in de loop van 2024 op te lossen.
- Indeling: Sommige pagina’s bevatten geen inhoud in een hiërarchische structuur. Wij zijn van plan dit in de loop van 2024 op te lossen.
- Sliding captcha: De sliding captcha is niet toegankelijk voor doofblinde gebruikers.