Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België

Toegankelijkheidsverklaring

Website van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België

Deze verklaring is van toepassing op inhoud die wordt gepubliceerd op het domein: ‘https://belgium.representation.ec.europa.eu

De verklaring is niet van toepassing op andere inhoud of websites die op een van de subdomeinen worden gepubliceerd. Die websites en de inhoud ervan krijgen hun eigen specifieke toegankelijkheidsverklaring.

Deze website wordt beheerd door de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. Zij is ontworpen om door zo veel mogelijk mensen, waaronder mensen met een handicap, te worden gebruikt.

Het moet mogelijk zijn om:

 • probleemloos tot 200% in te zoomen
 • de meeste informatie te vinden op de website door alleen een toetsenbord te gebruiken
 • de meeste informatie op de website te vinden door een moderne schermlezer en spraakherkenningssoftware (op uw computer of telefoon) te gebruiken

Deze website voldoet aan de technische norm EN 301 549 v.3.2.1 voor websites en mobiele apps. Dit komt grotendeels overeen met niveau AA van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versie 2.1.

Nalevingsstatus

Deze website voldoet gedeeltelijk aan de technische norm EN 301 549 v.3.2.1 en de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 Level AA. Zie “Niet-toegankelijke content” voor meer details.

De website is voor het laatst getest op 15 november 2023.

Opstelling van deze toegankelijkheidsverklaring

Deze verklaring is geëvalueerd op 24 november 2023.

De verklaring is gebaseerd op een analyse van een representatieve steekproef van webpagina’s door een door IAAP gekwalificeerde toegankelijkheidsprofessional, waarbij een combinatie van handmatige en geautomatiseerde tests is gebruikt.

Feedback

Wij kijken uit naar uw feedback over de toegankelijkheid van de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. Laat het ons weten als u toegankelijkheidsproblemen bent tegengekomen:

 • Tel.: +32 2 295 63 00
 • E-mail: COMM-REP-BRUatec [dot] europa [dot] eu (COMM-REP-BRU[at]ec[dot]europa[dot]eu)

De bevoegde dienst van de Commissie probeert binnen 15 werkdagen op uw feedback te reageren.

Compatibiliteit met browsers en hulptechnologie

De website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België is ontworpen om compatibel te zijn met de volgende meest gebruikte hulptechnologieën:

 • de meest recente versie van de browsers Google Chrome en Apple Safari,
 •  in combinatie met de meest recente versies van JAWS, NVDA, VoiceOver en TalkBack.

Technische specificaties

De toegankelijkheid van de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België is afhankelijk van de volgende technologieën voor de specifieke combinatie van webbrowser en hulptechnologieën of plug-ins die op uw computer zijn geïnstalleerd:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Niet-toegankelijke content

Ondanks onze inspanningen om de toegankelijkheid van de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België te garanderen, zijn wij op de hoogte van een aantal beperkingen die we proberen op te lossen. Hieronder volgt een beschrijving van bekende beperkingen en mogelijke oplossingen. Neem contact met ons op als u op een probleem stuit dat hieronder niet is vermeld.

Bekende beperkingen voor de website van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België:

 • Toegankelijkheid van het navigatiemenu: Sommige inhoud is niet helemaal correct gecodeerd voor schermlezers. Wij zijn van plan dit probleem tegen december 2023 op te lossen. ​
 • Ontbrekende beschrijving van de afbeelding: De afbeeldingen op banners en carrousels worden niet beschreven. Wij zijn van plan dit probleem tegen december 2023 op te lossen.
 • Interactieve kaarten: interactieve kaarten zijn niet toegankelijk voor personen met een visuele beperking of gebruikers die afhankelijk zijn van een toetsenbord om informatie te vinden. Wij zijn van plan dit probleem tegen december 2023 op te lossen. ​
 • Feedbackformulier – foutmeldingen: Foutmeldingen in het feedbackformulier houden geen verband met het veld waarin de fout is ontdekt en geven niet duidelijk aan in welk veld de fout is ontdekt. Wij zijn van plan dit probleem tegen december 2023 op te lossen.
 • Grafieken en tabellen – kleurgebruik: In sommige grafieken en diagrammen op de website wordt alleen kleur gebruikt om informatie te geven, wat verwarrend is voor mensen met een gebrek aan kleurenzicht. Als er geen zichtbaar verband is tussen de labels en de bijbehorende gekleurde delen van het diagram, kunt u op een label klikken om zichtbaar te maken wat bij elkaar hoort. Wij zijn van plan dit probleem tegen december 2023 op te lossen.
 • Titels video’s: sommige video’s hebben geen titels. We werken eraan om deze toe te voegen.
 • Videospeler – toegankelijkheid met toetsenbord: We zijn op de hoogte van een aantal problemen met de toegankelijkheid van onze videospeler met een toetsenbord (bij het selecteren van de taal van de titel uit het menu is het niet mogelijk om de pijltjestoetsen te gebruiken om de gewenste taal te kiezen, dit kan alleen met de tabtoets).
 • Indeling – Sommige pagina’s bevatten geen inhoud in een hiërarchische structuur. Wij zijn van plan dit tegen maart 2024 op te lossen.