Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België

Geef uw mening

Er zijn verschillende manieren om bij te dragen aan het besluitvormingsproces van de EU. Hier volgen enkele voorbeelden:

People taking part to a public consultation
Een openbare raadpleging geeft u de kans om uw mening te geven over de reikwijdte, prioriteiten en toegevoegde waarde van nieuwe EU-initiatieven, of over het nut van bestaande wetten en beleid.
Europees burgerinitiatief logo
Het Europees burgerinitiatief biedt u een unieke manier om de EU mee vorm te geven. U kunt de Europese Commissie oproepen om nieuwe wetten voor te stellen.
Symbolic - EU pen and flag
Via het "Fit for Future"-platform kunt u suggesties doen om de bestaande wetgeving te vereenvoudigen en te moderniseren en administratieve lasten te verminderen. U kunt zo helpen om de EU-wetgeving doeltreffender en teokomstgerichter te maken.
EU elections
Bij de Europese verkiezingen kunt u uw vertegenwoordigers in het Europees Parlement kiezen. Om de vijf jaar vinden er daarvoor rechtstreekse verkiezingen plaats met algemeen stemrecht. Sinds de verkiezingen van 26 mei 2019 telt België 21 leden in het Europees Parlement. De volgende verkiezingen...
Europe Day 2021 celebration in Brussels

Evenementen georganiseerd door de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België.