Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel26 mei 2024Vertegenwoordiging in BelgiëLeestijd: 1 min

20 km door Brussel: het Running for Europe team gaf het beste van zichzelf om Belgische natuurbeschermingsorganisaties te steunen

Zo’n 1300 medewerkers van de Europese instellingen hebben deelgenomen aan de 44e editie van de legendarische 20 km door Brussel. Regenbuien, noch het uitdagende parcours kregen hen klein.

20km 2024

 

Philippe Close, burgemeester van Brussel, gaf het officiële startschot in aanwezigheid van prominente vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europees Parlement, het Europees Economisch en Sociaal Comité en de federale overheid. 

Zoals elk jaar zat de sfeer, ondanks het grillige weer, er weer goed in. De meer dan 1300 lopers van het “Running for Europe”-team hebben zich volledig gesmeten voor het goede doel. Dit jaar liep het team van EU-medewerkers immers ten voordele van Natuurpunt en Natagora. Deze organisaties willen de natuur in België op verschillende manieren beschermen. Ze kopen bijvoorbeeld terreinen aan en beheren die vervolgens, ze beschermen soorten die met uitsterven bedreigd zijn, ze organiseren bewustmakingsprogramma’s voor het grote publiek en eveneens voor specifieke doelgroepen, en lobbyen tot slot bij lokale en regionale overheden.

In dit verkiezingsjaar hebben de Vertegenwoordiging van de Commissie in België en het liaisonbureau van het Europees Parlement (EPLO) hun krachten gebundeld om burgers op dit evenement te informeren over de verkiezingen, hun vragen te beantwoorden en de banden tussen België en de EU onder de aandacht te brengen. Op hun interactieve EU-stand konden bezoekers – lopers, wandelaars en supporters – elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en kreeg iedereen de kans om de unieke videoreeks Belgians of Europe te bekijken. Ook was er ruimte om herinneringen aan de 20 km door Brussel te vereeuwigen in een foto en simpelweg, gezellig samen te zijn. 

Meer info

Bijzonderheden

Datum publicatie
26 mei 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in België