Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel8 mei 2020

9 mei 2020 – Europadag – Verenigd in solidariteit, samen sterker in tegenspoed

70 jaar solidariteit - Europadag
Elk jaar vieren we op Europadag de vrede, eenheid en solidariteit in Europa.

Traditioneel openen de Europese Instellingen dan hun deuren voor het grote publiek, en bieden ze tal van activiteiten rond Europese acties en beleidsmaatregelen aan.

Dit jaar is echter niet zoals andere jaren: omwille van de crisis die ons allen raakt, zowel individueel als collectief. Maar ook omdat deze 9 mei 2020 een speciale betekenis heeft: we herdenken de 70ste  verjaardag van de Schumanverklaring, één van de grondleggers van het Europese project, voor wie solidariteit een essentiële en fundamentele waarde was.

Deze 9 mei wenst de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België hulde te brengen aan de Europese solidariteit in al zijn vormen, via twee symbolische acties zonder publiek en een online-activiteit.

  • Om 10u45 – Het hijsen van de Europese vlag onder de triomfboog van het Jubelpark. 
  • Om 11u30 – Neerleggen van een gigantische Europese boodschap als eerbetoon en dank aan zij die elke dag vechten om deze crisis te bestrijden, op het Robert Schumanplein
  • Eén ster, één wens: door de sterren geleid, samen voor meer solidariteit

Vanaf 9 mei en tot en met 31 mei kunnen kinderen en volwassenen hun tekening van een ster uploaden en ze opdragen aan een doel, of aan iemand die hen dierbaar is, of die ze willen bedanken. Het geheel van deze gepersonaliseerde sterren zal samen een mozaïek vormen in de vorm van de Europese vlag.

Deze online-activiteit is een initiatief van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België, in samenwerking met de Europe Direct informatiecentra in België.

Omwille van de geldende veiligheidsvoorschriften en sociale afstandmaatregelen, vragen we jullie om deze dag online te volgen via onze Facebook-, Instagram- en Twitter-accounts

#EuropeDay #UnitedAgainstCoronavirus, #EUsolidarity #StrongerTogether

Meer info

Bijzonderheden

Datum publicatie
8 mei 2020