Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel23 november 2020

Wist u? Europa is dicht bij u

Aerial views of Liège province, Belgium
Europa en de overheid investeren in meer dan duizend projecten in België, maar slechts 22% van de Belgen heeft al gehoord van EU-gefinancierde projecten in hun regio, tegenover een gemiddelde van 40% in Europa!

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie is zeer verheugd om het resultaat van een goede samenwerking met de beheersautoriteiten in Franstalig België met u te delen. Ons doel was om de concrete resultaten van de Europese steun zo lokaal mogelijk te communiceren. Vanaf maandag 23 november 2020 zal dit dan ook gebeuren op twaalf lokale televisiezenders in Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

We hebben twaalf videocapsules geproduceerd – “Europa is dicht bij u” – telkens van één minuut, om twaalf projecten te ontdekken die via EFRO- en ESF-fondsen medegefinancierd worden door de Europese Unie. Deze videospots brengen u naar Brussel, Bastenaken, La Louvière, Villers-la-Ville, Bergen, Doornik, Luik, Namen, Chevetogne, Gembloux, Charleroi en Rochefort. In al deze steden zijn sociale, architecturale, stedenbouwkundige of culturele projecten tot stand gekomen dankzij de cofinanciering van de Europese Unie.

Europa en de overheid investeren in meer dan duizend projecten in België, maar slechts 22% van de Belgen heeft al gehoord van EU-gefinancierde projecten in hun regio, tegenover een gemiddelde van 40% in Europa! Deze capsules worden van 23 november tot 6 december 2020 uitgezonden op BX1, TV Lux, Télé Sambre, Canal Zoom, Antenne Centre, RTC Télé Luik, Télé MB, Canal C, Matélé, No Télé, TV COM, VEDIA... en op het nieuwe YouTubekanaal van de Vertegenwoordiging.

Bekijk en deel ze gerust door ons te taggen - @EU4BE - op Facebook, Twitter en Instagram!

Bijzonderheden

Datum publicatie
23 november 2020