Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België
Aankondiging nieuws6 april 2022Vertegenwoordiging in BelgiëLeestijd: 1 min

Stand Up for Ukraine: Commissievoorzitster von der Leyen en Canadese Eerste Minister Trudeau hosten wereldwijde donorconferentie voor Oekraïense vluchtelingen

Op zaterdag 9 april om 15u CET vindt de donorconferentie Stand Up For Ukraine plaats, op initiatief van de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de Canadese premier Justin Trudeau.

Stand Up for Ukraine

Plaats van het gebeuren is Warschau, als blijk van erkenning voor de centrale rol van Polen bij de ondersteuning van mensen die de invasie van Oekraïne ontvluchten. Het event zal ook live op EbS en verschillende platformen uitgezonden worden, met interpretatie in alle EU-talen en het Oekraïens.

De donorconferentie is het sluitstuk van een bredere socialemediacampagne die op 26 maart is gelanceerd door de Europese Commissie en de Canadese regering, in samenwerking met de internationale bewustmakingsorganisatie Global Citizen. Met de campagne willen de partners financiële bijdragen en andere vormen van steun mobiliseren om tegemoet te komen aan de noden van intern ontheemden in Oekraïne en vluchtelingen.

“Stand Up For Ukraine” wil meerbepaald regeringen, instellingen, artiesten, bedrijven en personen mobiliseren om financiering en andere vormen van steun bijeen te brengen. Artiesten van over de hele wereld hebben zich al bij de campagne aangesloten, zoals Bono, Madonna, Elton John, Miley Cyrus, Adam Lambert, Céline Dion en Alanis Morissette, om er maar een paar te noemen, en er zullen er nog meer volgen. Als deel van de campagne zullen deze artiesten, en ook atleten, acteurs, komieken, regeringsleiders, vertegenwoordigers uit de privésector, filantropen en mensen uit alle lagen van de bevolking in de 24u voorafgaand aan de conferentie hun sociale-mediakanalen massaal en gelijktijdig gebruiken om fondsen te werven en blijk te geven van internationale eenheid en solidariteit met Oekraïne en de mensen die op de vlucht zijn voor de Russische invasie.

Meer informatie

Bijzonderheden

Datum publicatie
6 april 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in België