Skip to main content
Vertegenwoordiging in België logo
Vertegenwoordiging in België

Europa Direct centra in België

De Europa Direct-centra zijn de schakel tussen de burger en de EU. Ze zijn ondergebracht bij instanties die zich bezighouden met publieksvoorlichting.

Klik op de kaart van België hieronder om de contactgegevens te verkrijgen van een aantal contact- en informatiecentra en -netwerken in de Europese Unie, waaronder:

  • De EUROPA DIRECT-centra. Europa Direct helpt Europa dichter bij de burgers te brengen en bevordert de deelname aan debatten over de toekomst van de EU. Deze informatiepunten beantwoorden vragen over het beleid en de prioriteiten van de EU. De medewerkers van Europa Direct staan ook proactief en voortdurend in contact met burgers en belanghebbenden om te zorgen voor een grotere betrokkenheid bij Europese onderwerpen en het Europese project.
  • De Europese Documentatiecentra bevorderen onderwijs en onderzoek op het gebied van Europese integratie. Zij bieden een selectie van documenten aan over EU-aangelegenheden voor en moedigen de academische wereld aan om deel te nemen aan het debat over de toekomst van de EU.

    Gebruik de Kaart van "de EU bij mij in de buurt" om meer topgerelateerde EU-centra te vinden die deel uitmaken van gespecialiseerde netwerken die actief zijn in uw regio. U kunt zoeken op geografische locatie of specifiek onderwerp (bijvoorbeeld: Consumenten, Werk, In het buitenland studeren, Milieu enz.).