Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel23 juli 2021Leestijd: 1 min

Staatssteun: Commissie keurt Belgische regeling ter waarde van 200 miljoen euro goed in de context van de coronacrisis

De Europese Commissie heeft een Belgische regeling ter waarde van 200 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s).

EU State Aid
© EU

De Europese Commissie heeft een Belgische regeling ter waarde van 200 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s), met inbegrip van zelfstandigen, die getroffen zijn door de uitbraak van het coronavirus en de beperkende maatregelen die de Belgische autoriteiten moesten nemen om de verspreiding van het virus te beperken. De regeling werd goedgekeurd op grond van de tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun.

Kmo’s in de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door verstoringen van de activiteiten in verband met de uitbraak van het coronavirus, en de geldende beperkende maatregelen, zullen van deze maatregel kunnen profiteren. De financiële sector, de landbouw-, de visserij- en de aquacultuursector zijn van het toepassingsgebied van de regeling uitgesloten.

In het kader van deze regeling zal de steun worden verleend in de vorm van rechtstreekse subsidies tot 15 % van de omzet van de onderneming in 2019. Het steunbedrag per begunstigde wordt berekend op basis van het aantal werknemers en de omvang van de daling van de omzet. Dit kan oplopen tot maximaal 300 000 EUR voor bedrijven met meer dan 50 werknemers met een omzet van meer dan 75 % ten opzichte van 2019.

Meer info

Bijzonderheden

Datum publicatie
23 juli 2021