Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel2 augustus 2021

Staatssteun: Commissie keurt Belgische regeling van 80 miljoen euro goed in het kader van de coronacrisis

De Europese Commissie heeft een Belgische regeling ter waarde van 80 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) die leveren aan de RECA-sector (restaurants en cafés).

European flags  in front of the Berlaymont building

De Europese Commissie heeft een Belgische regeling ter waarde van 80 miljoen euro goedgekeurd ter ondersteuning van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen – met inbegrip van zelfstandigen – die leveren aan de RECA-sector (restaurants en cafés), die is getroffen door de uitbraak van het coronavirus en de beperkende maatregelen die de Belgische autoriteiten hebben moeten nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De regeling, die van toepassing is in Wallonië, werd goedgekeurd op grond van de tijdelijke kaderregeling inzake staatssteun.

In het kader van de regeling zal steun worden verleend in de vorm van rechtstreekse subsidies ter waarde van 15% van de omzet van de onderneming in elk kwartaal van 2019, voor ondernemingen die meer dan 50% van hun omzet hebben verloren in de laatste drie kwartalen van 2020 in vergelijking met die van 2019 (of in het eerste kwartaal van 2021, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019).

Het steunbedrag per begunstigde zal worden berekend op basis van het aantal werknemers en de omvang van de omzetdaling. Dit kan oplopen tot maximaal 50.000 euro voor ondernemingen met meer dan 50 werknemers waarvan de omzet met meer dan 75% is gedaald.

Meer info

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
2 augustus 2021