Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel8 september 2021Leestijd: 1 min

Zondag 12 september 2021: 20 km door Brussel - Personeel van de Europese instellingen bundelt krachten met Télévie

20 km rue de la Loi

Om 10.00 uur zal Stella Kyriakides, Europees commissaris voor Gezondheid, een van de zes vertrekschoten geven. In de aanloop naar het evenement zei de commissaris: "Ik ben blij dat ik kan deelnemen aan de heropleving van dit traditionele Brusselse evenement. Naast de sportieve prestatie is de 20 km ook een gelegenheid om zich te mobiliseren, en te overtreffen, voor een doel. Het Running for Europe-team heeft gekozen voor de strijd tegen kanker en ik dank hen daarvoor. Ook dat is een race tegen de klok, een strijd op lange termijn die we op alle niveaus moeten voeren: voor de patiënten en hun families, de verzorgers en de zorgverleners. Voor vandaag wens ik alle deelnemers veel geluk en moed.”

it evenement is ook een gelegenheid om het grote publiek ervan bewust te maken dat de toekomst van Europa een zaak van iedereen is. "The Future is in your hands" is hoe je de lopers en wandelaars van het Running for Europe-team kunt herkennen. Dit is de slogan van de Conferentie over de toekomst van Europa, die iedereen de mogelijkheid biedt aspiraties, hoop en bezorgdheid over de toekomst van Europa te delen.

Achtergrond

Het Running for Europe-team is er trots op betrokken te zijn bij de strijd tegen kanker, een nationale en Europese zaak die ons allen aangaat, zowel individueel als collectief.

In 2020 zijn in de Europese Unie 1,3 miljoen mensen aan kanker overleden. Kanker is ook de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige sterfte in België. Het is bekend dat ongeveer 40% van de kankergevallen te voorkomen zijn. Begin 2021 heeft de Europese Commissie haar Europees plan voor kankerbestrijding voorgesteld, waarin alle aspecten van de ziekte aan bod komen: van preventie tot diagnose, behandeling en overleving.

Meer informatie:

 

Contact : Samuël Maenhout – Samuel [dot] Maenhoutatec [dot] europa [dot] eu (Samuel[dot]Maenhout[at]ec[dot]europa[dot]eu) – tel. 0478 256145

Bijzonderheden

Datum publicatie
8 september 2021