Skip to main content
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel16 juni 2022Vertegenwoordiging in België

Europese Commissie werkt mee aan het groene mobiliteitsplan van Paradise City Festival

Dit jaar gaat het elektronische muziekfestival, met de steun van de Commissie, nog verder in zijn engagement door al zijn bezoekers praktische en duurzame vervoersoplossingen aan te bieden en zo zijn koolstofvoetafdruk met 10% te verminderen.

ParadiseCity visual

Paradise City zal van 1 tot en met 3 juli 2022 in Perk plaatsvinden. Het is het groenste muziekfestival van België en een van de groenste festivals ter wereld, en zit daarmee volledig op dezelfde golflengte als de Europese Green Deal.

De Europese Commissie ondersteunt het groene mobiliteitsplan van Paradise City, en meer bepaalt het inleggen van nachttreinen: op de drukke spoorassen (Brussel/Gent of Mechelen/Antwerpen) zullen tegen betaalbare tarieven speciale treinen worden gecharterd om de festivalgangers in staat te stellen na afloop van de concerten naar huis te gaan. Het totale aanbod van openbaar vervoeroplossingen zal uiteindelijk bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstelling van het festival om het aantal bezoekers dat met de auto reist terug te brengen van 59% tot 40%.

De steun van de Commissie kadert ook in het Europees Jaar van de jeugd 2022. Tijdens het festival zal de Commissie de dialoog met de aanwezige jongeren vergemakkelijken door hun een platform te bieden om hun visie op het Europa van morgen uiteen te zetten. Daarnaast kunnen zij ook kennismaken met alle EU-initiatieven die voor hen bestemd zijn en waarvan zij kunnen profiteren.

Paradise City Partners
Paradise City Night Trains

Meer info

Bijzonderheden

Datum publicatie
16 juni 2022
Auteur
Vertegenwoordiging in België