Direct naar de inhoud
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel19 januari 2024Vertegenwoordiging in BelgiëLeestijd: 1 min

Het Jubelpark hult zich in Europese kleuren tijdens het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de EU

De Europese vlag zal de komende 6 maanden onder de grote arcadeboog van het Jubelpark wapperen voor de volledige duur van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

EU flag Jubelpark

 

Het licht was schitterend deze vrijdag. Het was ijskoud, maar het perfecte weer voor de ceremonie om een enorme Europese vlag (6m x 13m) te hijsen onder de grote arcadeboog van het Jubelpark, ter gelegenheid van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU.

Dit symbolische moment speelde zich af in een heuglijke en ontspannen sfeer en in het bijzijn van wandelaars, families en politieke figuren, waaronder minister van Defensie Ludivine Dedonder, minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine, Permanent Vertegenwoordiger van België bij de EU Willem Van de Voorde, hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België Stefaan De Rynck en directeur van het War Heritage Institute Michel Jaupart.

De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine heeft het hijsen van de vlag majestueus begeleid met een muzikale interpretatie van de Europese hymne.

EU flag at Jubelpark

Context

Van 1 januari tot 30 juni 2024 is België voor de 13e keer voorzitter van de Raad van de EU. Gedurende 6 maanden zal België de vergaderingen van de Raad voorzitten en bijdragen aan de continuïteit van de werkzaamheden van de Raad, het verloop van de wetgevingsprocessen en de samenwerking tussen de lidstaten en de andere EU-instellingen.

"Protect. Strengthen. Prepare". Op basis van deze slogan heeft het Belgisch Voorzitterschap een werkprogramma en 6 prioriteiten voorgesteld, met name: de rechtsstaat, democratie en eenheid verdedigen; het concurrentievermogen van de EU versterken; een eerlijke ecologische transitie nastreven; het sociaal- en gezondheidsprogramma van de EU versterken; individuen en grenzen beschermen; en Europa als wereldspeler promoten.

Meer info

Bijzonderheden

Datum publicatie
19 januari 2024
Auteur
Vertegenwoordiging in België