Direct naar de inhoud
Logo van de Europese Commissie
Vertegenwoordiging in België
Nieuwsartikel5 april 2023Vertegenwoordiging in België

“Place de l’Europe” op de Boekenbeurs van Brussel: succes over de hele lijn

De 2023 editie van de Brusselse boekenbeurs was een groot succes. Zo ook de “Place de l'Europe”, die nooit leeg is geweest, een divers publiek mocht verwelkomen en waar bezoekers meer te weten konden komen over het Europa van gisteren en vandaag.

Place de l'Europe

Meer dan 80.000 mensen wandelden van 30 tot 2 april door het prachtige Gare Maritime in Brussel, ter gelegenheid van de Brusselse Boekenbeurs. Bijna 12.000 mensen passeerden, of bleven hangen aan de Place de l'Europe, aangetrokken door een eclectisch programma met ontmoetingen, debatten en workshops.

 

Foire du Livre

 

David Foenkinos, Antonio Solers, Caroline De Gruyter, Paul Magnette... heel wat auteurs zijn in gesprek gegaan met het publiek over de Europese literatuur en haar rijkdom, of dat nu vanuit een romantische, historische of politieke invalshoek is... De Vertegenwoordiging was ook erg enthousiast, in de context van het Europees Jaar van de Vaardigheden, om literaire beroepen in de verf te zetten. En wie beter dan professionals uit de uitgeverij-, boekhandel- en bibliotheeksector om hun passie, hun inzet en hun wil om over te dragen en te delen! Verschillende vergaderingen waren gewijd aan de vertaling van werken, en aan de steun van de Commissie voor de bevordering en verspreiding van literair erfgoed in Europa. Belangrijke maatschappelijke en geopolitieke thema’s stonden ook centraal in discussies en literaire werken: goed eten als een maatschappelijke uitdaging, de gevaren van verkeerde informatie en de middelen om er geen slachtoffer of vector van te worden, de energietransitie met de presentatie van workshops zoals "EU got the power" voor enthousiaste en zeer betrokken klassen (dit materiaal is trouwens gratis beschikbaar voor leerkrachten) maar ook de situatie in Oekraïne en de positie van Europa...

 

“Durf te dromen”. Dat was het thema van de Boekenbeurs van Brussel, die na twee jaar gekenmerkt door de gezondheidscrisis en de gevolgen ervan, weer herenigd werd met het publiek. Samen durfden en slaagden we, dankzij de vele bezoekers en alle mensen die meewerkten aan het succes van dit evenement.

 

Foire du Livre2

 

 

Meer informatie

Place de l'Europe op de Boekenbeurs van Brussel

Ondersteuning van de boekensector - Programma "Creatief Europa".

Gratis educatief materiaal

 

Bijzonderheden

Datum publicatie
5 april 2023
Auteur
Vertegenwoordiging in België